Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОСЕТИО ГАЗДИНСТВО У ГОЛУБИНЦИМА

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас пољопривредно газдинство Дејана Матића, произвођача дувана из Голубинаца у Срему.

Након обиласка газдинства, председник Вучић разговарао је са руководством компаније Јапан Тобаццо Интернатионал (ЈТИ) и произвођачима дувана који имају уговор са овом компанијом поводом успешно завршене сезоне бербе дувана у 2020. години и остварених рекордних приноса на засадима ове културе.

Он се захвалио руководству Јапан Тобаццо Интернатионал (ЈТИ) на свему што раде у Србији, као и на томе што континуирано шире мрежу својих добављача, те да та компанија ангажује 250 домаћинстава у Србији у производњи дувана, од којих свако запосли између 40 и 60 сезонаца и поручио да ће држава наставити, иначе изузетну сарадњу са ЈТИ.

Председник Вучић истакао је да ЈТИ реализује годишње извоз од 300 милиона евра и да је та компанија један од наших највећих пореских контрибутора.

Истакао је да произвођачи дувана ангажују сезонце углавном из Прешева и то Албанце, као и доста људи из Неготина, што је сигнал да држава мора више да уради за југ и исток Србије.

“Ту где су Јапанци, ту је озбиљност и одговорност и наши људи се ту понашају изузетно одговорно”, нагласио је он.

Председник је приметио да су јако лоши путеви у Војводини и да ће у том смислу бити додати неки пројекти у план Србија 2025 и да ће се поред градње ауто-пута Нови Сад – Рума правити и ауто-пут Београд – Зрењанин, али и да ће бити урађено много регионалних и локалних путева у Војводини.

“Огроман новац ћемо да уложимо у путеве и то ће значити пуно и за инвеститоре”, закључио је председник Вучић.