Вести

NOVE PROSTORIJE I U BANOVCIMA, OO SNS STARA PAZOVA OBELEŽILA KRSNU SLAVU

Pravoslavna crkva danas obeležava Prepodobnu mati Paraskevu – Svetu Petku. Kao krsnu slavu od osnivanja, poštovanjem tradicije i običaja, obeležava je i Srpska napredna stranka u svim svojim odborima. Opštinski odbor SNS Stara Pazova je, poštujući prvenstveno tradiciju i hrišćanske običaje, ovogodišnje obeležavanje svoje zaštitnice, iskoristio i za svečanost otvaranja novih prostorija u Novim Banovcima na adresi Beogradska ulica 53-55.

Predsednik OO SNS Stara Pazova, Đorđe Radinović, pozdravio je brojne prisutne članove, koalicione partnere, simpatizere i prijatelje stranke, zahvalio im se na prisustvu i poželeo svim svojim stranačkim kolegama mnogo sloge i uspeha u narednim godinama.

„Hvala vam što smo do sada timskim radom nizali samo uspehe, hvala vam na trudu i predanosti, rezultate svi vidimo. Nadam se da ćemo i dalje zajedničkim snagama raditi na razvijanju naše Opštine, ali i naše zemlje, jer opština Stara Pazova je već, zahvaljujući kontinuitetu u radu, zahvaljujući podršci građana, prepoznata kao jedna od privredno najrazvijenijih opština u Srbiji. Velika je čast biti na čelu ovako uspešnog Odbora i deo tima lokalne samouprave koja je danas primer dobre prakse u mnogim segmentima. Najveći primer rada i požrtvovanosti, za nas Naprednjake, je lik i delo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zato sa njim, i ukupnim rukovodstvom Srpske napredne stranke, spremno idemo u nove pobede. Živeli!“

Sveta Petka, kao jedna od najvećih misionarki hrišćanske vere, poštuje se u celom pravoslavnom svetu, česta je krsna slava i njeno ime nosi mnogo hramova. Sveta Petka je veoma cenjena i poštovana u srpskom narodu, prema predanju pomagala je bolesne i gladne. Obred sečenja slavskog kolača obavljen je u novim prostorijama stranke, ovogodišnji kum je Dragan Milaš iz Stare Pazove, a za sledeću godinu deo Slavskog Kolača preuzeo je Milan Beara, član Opštinskog odbora i poslanik u Skupštini APV Vojvodine.