Вести

NA PRVOM MESTU ULAGANjA U INFRASTRUKTURU OD VITALNOG ZNAČAJA ZA ŽIVOT GRAĐANA

Niz velikih infrastrukturnih investicija u opštini Stara pazova se nastavlja i u 2021. godini. Jedan deo važnih infrastrukturnih projekata rađeni su na inicijativu opštinskog rukovodstva samostalno, bez učešće države i AP Vojvodine, ali je proteklih godina veliki broj investicija rađen zajedničkim ulaganjima uz podršku ili republičke ili pokrajinske Vlade.

Najčešće su u pitanju investicije usmerene na obimne i kompleksne projekte poput izgradnje nove kanalizacione mreže i zamene stare vodovodne mreže novom, ili izgradnje novih objekata za potrebe građana npr. sportske hale, novi objekti škola, zgrade sa stanovima za određene kategorije stanovništva itd.

U nedelju, 25. aprila Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Tomislav Momirović, obišao je u nedelju radove na državnom putu Stara Pazova – Stari Banovci i pružnom prelazu prema Golubincima, gde se u okviru projekta izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad gradi veliki nadvožnjak.

Radovi na rekonstrukciji ove izuzetno važne deonice državnog puta u opštini Stara Pazova su pred završetkom, a reč je državnom putu IIA reda na deonici Stara Pazova – Stari Banovci gde se ubrzo očekuje ugradnja završnog sloja asfalta u dužini od oko 7km.

Momirović se nakon obilaska radova na lokaciji na ulazu u mesto Stari Banovci, zajedno sa predsednikom Opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i v.d. direktorom JP „Putevi Srbije“, Zoranom Drobnjakom, uputio na pružni prelaz iz Stare Pazove ka
Golubincima, gde je tom prilikom istakao da će se tek videti značaj budućeg nadvožnjaka u Staroj Pazovi, koji ide preko pruge jedne od najbržih u Istočnoj Evropi.

U okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad, krajem januara za drumski saobraćaj je zatvoren putni prelaz u Staroj Pazovi i započeti su radovi na izgradnji novih koloseka i novog putnog nadvožnjaka preko pruge.