Вести

НА ПРВОМ МЕСТУ УЛАГАЊА У ИНФРАСТРУКТУРУ ОД ВИТАЛНОГ ЗНАЧАЈА ЗА ЖИВОТ ГРАЂАНА

Низ великих инфраструктурних инвестиција у општини Стара пазова се наставља и у 2021. години. Један део важних инфраструктурних пројеката рађени су на иницијативу општинског руководства самостално, без учешће државе и АП Војводине, али је протеклих година велики број инвестиција рађен заједничким улагањима уз подршку или републичке или покрајинске Владе.

Најчешће су у питању инвестиције усмерене на обимне и комплексне пројекте попут изградње нове канализационе мреже и замене старе водоводне мреже новом, или изградње нових објеката за потребе грађана нпр. спортске хале, нови објекти школа, зграде са становима за одређене категорије становништва итд.

У недељу, 25. априла Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Томислав Момировић, обишао је у недељу радове на државном путу Стара Пазова – Стари Бановци и пружном прелазу према Голубинцима, где се у оквиру пројекта изградње брзе пруге Београд – Нови Сад гради велики надвожњак.

Радови на реконструкцији ове изузетно важне деонице државног пута у општини Стара Пазова су пред завршетком, а реч је државном путу IIA реда на деоници Стара Пазова – Стари Бановци где се убрзо очекује уградња завршног слоја асфалта у дужини од око 7км.

Момировић се након обиласка радова на локацији на улазу у место Стари Бановци, заједно са председником Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем и в.д. директором ЈП „Путеви Србије“, Зораном Дробњаком, упутио на пружни прелаз из Старе Пазове ка
Голубинцима, где је том приликом истакао да ће се тек видети значај будућег надвожњака у Старој Пазови, који иде преко пруге једне од најбржих у Источној Европи.

У оквиру изградње пруге за велике брзине Београд – Нови Сад, крајем јануара за друмски саобраћај је затворен путни прелаз у Старој Пазови и започети су радови на изградњи нових колосека и новог путног надвожњака преко пруге.