Вести

NOVE KOMPANIJE – INVESTITORI U PAZOVI

Nije novost da se opština Stara Pazova, zahvaljujući brojnim povoljnim faktorima, koji su rezultat rada lokalne samouprave i kvalitetne saradnje sa državnim i pokrajinskim resorom, pozicionirala visoko na investicionoj mapi velikih evropskih i svetskih kompanija. Ovi strani investitori zbog postojećeg snažnog privrednog okruženja, ali najpre iz strogo definisanih poslovnih razloga odlučuju da svoje poslovanje smeste u ovom delu Srema, na raskrsnici dva najvažnija međunarodna auto-puta u našoj zemlji. Novi investitori su samo nastavak već utvrđenog trenda koji je beleži pozitivan rast desetak godina unazad.

„Od najnovijih investicija tu je jedan od najvećih investitora, koji je došao u Srbiju - kompanija MTU. Mi smo posebno ponosni što je takav gigant došao na teritoriju naše Opštine. Imajući takav izazov pred sobom, mi dajemo veliki doprinos i učešće u izgradnji infrastrukture i svemu onom što je neophodno da bi ovakva efikasno kompanija započela poslovanje na teritoriji naše Opštine.

Takođe, pored kompanije MTU, značajno je spomenuti i najavljeni dolazak još jedne u nizu velike, nemačke kompanije, koja se bavi proizvodnjom delova za auto industriju. Očekuje se da će ova kompanija tokom naredne godine pokrenuti poslovne aktivnosti kod nas. Zatim, stiže nam i jedna nemačko – bugarska kompanija iz farmaceutske branše, koja je pred dobijanjem građevinske dozvole. Pored pomenutih, postoji još nekoliko većih kompanija sa kojima smo u pregovorima ali o njima ćemo pričati kada zasigurno budemo pregovore priveli kraju“, izjavio je predsednik staropazovačke Opštine Đorđe Radinović.