Вести

НОВЕ КОМПАНИЈЕ – ИНВЕСТИТОРИ У ПАЗОВИ

Није новост да се општина Стара Пазова, захваљујући бројним повољним факторима, који су резултат рада локалне самоуправе и квалитетне сарадње са државним и покрајинским ресором, позиционирала високо на инвестиционој мапи великих европских и светских компанија. Ови страни инвеститори због постојећег снажног привредног окружења, али најпре из строго дефинисаних пословних разлога одлучују да своје пословање сместе у овом делу Срема, на раскрсници два најважнија међународна ауто-пута у нашој земљи. Нови инвеститори су само наставак већ утврђеног тренда који је бележи позитиван раст десетак година уназад.

„Од најновијих инвестиција ту је један од највећих инвеститора, који је дошао у Србију - компанија МТУ. Ми смо посебно поносни што је такав гигант дошао на територију наше Општине. Имајући такав изазов пред собом, ми дајемо велики допринос и учешће у изградњи инфраструктуре и свему оном што је неопходно да би оваква ефикасно компанија започела пословање на територији наше Општине.

Такође, поред компаније МТУ, значајно је споменути и најављени долазак још једне у низу велике, немачке компаније, која се бави производњом делова за ауто индустрију. Очекује се да ће ова компанија током наредне године покренути пословне активности код нас. Затим, стиже нам и једна немачко – бугарска компанија из фармацеутске бранше, која је пред добијањем грађевинске дозволе. Поред поменутих, постоји још неколико већих компанија са којима смо у преговорима али о њима ћемо причати када засигурно будемо преговоре привели крају“, изјавио је председник старопазовачке Општине Ђорђе Радиновић.