Вести

SNS U PAZOVI U SLUŽBI GRAĐANA I NjIHOVIH ŽIVOTNIH POTREBA

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Stara Pazova, godinama unazad, redovno vrši prijem građana u prostorijama stranke u Staroj Pazovi svakog petka. Građane prima i sa njima, o njihovim problemima, ali i inicijativama i predlozima razgovara, predsednik OO SNS Stara Pazova, Đorđe Radinović, u prisustvu svojih saradnika. Neretko, prijemi se održavaju i u drugim mestima Opštine prema utvrđenom rasporedu.

Uobičajeno je da teme razgovora budu molbe građana za pomoć u pronalasku zaposlenja, podrška u rešavanju zdravstvenih problema, razne vrste pomoći, a povremeno bude molbi i za jednokratne novčane pomoći za one u najtežim okolnostima u rešavanju nekih životnih situacija i tome slično.

Imajući jasan uvid u konkretne potrebe građana, Opštinski odbor i njen predsednik Đorđe Radinović i ovaj put kao i ranijih godina razmišljali su kako da se, na delu i praktično, pomogne građanima. Bez obzira na činjenicu da prosek mesečnih primanja u našoj Opštini, zahvaljujući razvoju privrede i otvaranju na hiljade radnih mesta, beleži konstantan porast, svest da uvek treba pomoći građanima, da naprave uštede u kućnom budžetu i da im se život učini lakšim i kvalitetnijim, je u prioritetu politike lokalnog rukovodstva još od 2012. godine.

Kako bi građani opštine prešli zimski period sa što manje izdataka, inicijativa predsednika Radinovića bila je da se i ove zime pomogne na što više načina, bilo da je u pitanju drvo ili ugalj za ogrev, životne namirnice ili praznični poklon paketići za decu. Imajući za uzor rad i rezultate Srpske napredne stranke na nacionalnom nivou i rukovodstvo u Pazovi, pokazalo je ove zime da u kontinuitetu brine o građanima. U tom smislu porodicama, kojima je to neophodno u hladnim zimskim danima, distribuirano je preko 2000 tona uglja i 1000 kubika ogrevnog drveta, podeljeno je oko 5000 novogodišnjih paketića za decu, a tu je i pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica, koje su porodicama sa skromnijim primanjima, deljene u proteklom periodu.

Istovremeno, onoliko koliko trenutno dozvoljavaju vremenski uslovi, na terenu je u toku više kapitalnih infrastrukturnih investicija, vrši se rekonstrukcija glavnog putnog pravca kroz Surduk, isto tako radi se rekonstrukcija putnog pravca u Krnješevcima, čime se stvara kvalitetnija putna komunikacija za meštane i putni transport.

„Praksa je pokazala da je stalna komunikacija sa građanima, korisna kao pouzdan vid ankete u utvrđivanju kako najrealnije pomoći građanima i kako im konkretno poboljšati kvalitet života. S tim u vezi, razgovor i susreti sa građanima koje praktikujemo u Opštinskom odboru u Pazovi ostaju prvi i osnovni vid dostupnosti građanima u cilju najadekvatnijeg rada u službi svih naših sugrađana. Primer u svemu nam je naš predsednik Aleksandar Vučić i njegov tim i nastojimo da sledujemo njegovim delima, a i nebrojeno puta lično predsednik nam je pomogao da naši projekti i ulaganja u infrastrukturu dobiju podršku države i na tome smo mu beskrajno zahvalni“, zaključio je na jednom od nedavnih sastanaka sa građanima, predsednik OO SNS Stara Pazova Đorđe Radinović.