Вести

СНС У ПАЗОВИ У СЛУЖБИ ГРАЂАНА И ЊИХОВИХ ЖИВОТНИХ ПОТРЕБА

Општински одбор Српске напредне странке Стара Пазова, годинама уназад, редовно врши пријем грађана у просторијама странке у Старој Пазови сваког петка. Грађане прима и са њима, о њиховим проблемима, али и иницијативама и предлозима разговара, председник ОО СНС Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, у присуству својих сарадника. Неретко, пријеми се одржавају и у другим местима Општине према утврђеном распореду.

Уобичајено је да теме разговора буду молбе грађана за помоћ у проналаску запослења, подршка у решавању здравствених проблема, разне врсте помоћи, а повремено буде молби и за једнократне новчане помоћи за оне у најтежим околностима у решавању неких животних ситуација и томе слично.

Имајући јасан увид у конкретне потребе грађана, Општински одбор и њен председник Ђорђе Радиновић и овај пут као и ранијих година размишљали су како да се, на делу и практично, помогне грађанима. Без обзира на чињеницу да просек месечних примања у нашој Општини, захваљујући развоју привреде и отварању на хиљаде радних места, бележи константан пораст, свест да увек треба помоћи грађанима, да направе уштеде у кућном буџету и да им се живот учини лакшим и квалитетнијим, је у приоритету политике локалног руководства још од 2012. године.

Како би грађани општине прешли зимски период са што мање издатака, иницијатива председника Радиновића била је да се и ове зиме помогне на што више начина, било да је у питању дрво или угаљ за огрев, животне намирнице или празнични поклон пакетићи за децу. Имајући за узор рад и резултате Српске напредне странке на националном нивоу и руководство у Пазови, показало је ове зиме да у континуитету брине о грађанима. У том смислу породицама, којима је то неопходно у хладним зимским данима, дистрибуирано је преко 2000 тона угља и 1000 кубика огревног дрвета, подељено је око 5000 новогодишњих пакетића за децу, а ту је и помоћ у виду основних животних намирница, које су породицама са скромнијим примањима, дељене у протеклом периоду.

Истовремено, онолико колико тренутно дозвољавају временски услови, на терену је у току више капиталних инфраструктурних инвестиција, врши се реконструкција главног путног правца кроз Сурдук, исто тако ради се реконструкција путног правца у Крњешевцима, чиме се ствара квалитетнија путна комуникација за мештане и путни транспорт.

„Пракса је показала да је стална комуникација са грађанима, корисна као поуздан вид анкете у утврђивању како најреалније помоћи грађанима и како им конкретно побољшати квалитет живота. С тим у вези, разговор и сусрети са грађанима које практикујемо у Општинском одбору у Пазови остају први и основни вид доступности грађанима у циљу најадекватнијег рада у служби свих наших суграђана. Пример у свему нам је наш председник Александар Вучић и његов тим и настојимо да следујемо његовим делима, а и небројено пута лично председник нам је помогао да наши пројекти и улагања у инфраструктуру добију подршку државе и на томе смо му бескрајно захвални“, закључио је на једном од недавних састанака са грађанима, председник ОО СНС Стара Пазова Ђорђе Радиновић.