Вести

"SRBIJA PROTIV NASILjA" NASILjEM PROTIV VOLjE GRAĐANA

Nasilničke scene oko zgrade Skupštine Grada Beograda, obeležile su proteklo nedeljno popodne i veče, što je najnoviji čin huliganskih snaga poraženih na izborima 17. decembra. Umesto da pristojno demokratski prihvate poraz i poruku građana da nemaju podršku da vrše vlast nigde u Srbiji, a ni u glavnom gradu Srbije, deklarisani „borci protiv nasilja“ pokazuju koliko im je nasilje srodno, a volja naroda nebitna, te na huliganski i rušilački način žele da zasednu u fotelje, kako bi vratili Srbiju u 2012. godinu.

Uništavanje imovine svih građana Republike Srbije i pokušaj upada u Skupštinu Grada Beograda, demoliranje ulaznih vrata i lomljenje prozora državnom zastavom, kamenicama, naročito fizički napadi na policajce na dužnosti, pokazuje njihovo pravo lice. Javni poziv na „osvajanje“ institucija upadom na silu... Sve ovo što su na delu pokazali nas navodi na veliko pitanje, da li ti ljudi znaju šta je demokratija ili izbori u demokratskoj atmosferi...?

Građani Srbije su listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ na proteklim izborima dali 1,8 miliona glasova, čime je ostvarena ubedljiva pobeda. Šta za pravo daje nasilnicima da se ovako divljački ponašaju, kada su voljom građana osvojili dva puta manje glasova! 46,71 odsto podrške jasna je poruka kome građani veruju! Poraženi bi sada silom i uništavanjem da seju strah, nemire, nestabilnost, da uznemiravaju građane pred praznike. Ne zaboravimo da ovo nasilje budno posmatra ceo demokratski svet. Čiji je to interes osim neprijatelja Srbije, možda je to interes njihovog koalicionog partnera Aljbina Kurtija i raznih antisrpskih lobista. Državne institucije moraju zaustaviti i, u skladu sa zakonom, kazniti nasilnike!

Zato mi, kao Opštinski odbor Srpske napredne stranke iz Stare Pazove, a najpre kao građani Srbije, na čelu sa predsednikom OO SNS Stara Pazova Đorđem Radinovićem, apelujemo na državne organe da privedu pravdi sve učesnike nasilničkih skupova u Beogradu, kao i neodgovorne pojedince, koji žele da ospore izbornu volju građana Srbije. Srbija je odabrala da ide napred i izborna volja će biti odbranjena!