Вести

SRPSKA NAPREDNA STRANKA BRIGU O ZDRAVLjU GRAĐANA STAVLjA NA PRVO MESTO

Sav svoj rad opredeliti u službu građana primarni je zadatak i težnja Srpske napredne stranke, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou. Svaki kontakt građana sa nekom od intitucija, i usluga koju ta institucija vrši u skladu sa nadležnošću, stvara konačan utisak podrške i pomoći građanima u njihovim životnim potrebama i rešavanju problema i pitanja sa kojima se susreću.

Jedan od najvažnijih segmenata koji dotiče potrebe svih građana, bez izuzetaka je i zdravstvo. Zahvaljujući dobroj budžetskoj politici i praćenju potreba za unapređenje zdravstvenih usluga, u opštini Stara Pazova danas imamo renovirane i opremljene ambulante u svakom mestu, dovoljan broj zdravstvenih radnika, neophodne medicinske aparate i vozila za efikasnije hitne i druge neophodne intervencije na terenu.

Kada su sanitetska i putnička vozila službi Doma zdravlja u pitanju, samo u poslednje dve godine, lokalna samouprava je planirala i izdvojila blizu 40 miliona dinara za nabavku novih vozila (šest putničkih vozila i pet saniteta). Ove godine nabavljena su tri nova putnička vozila (FIAT PANDA) i dva sanitetska vozila (FIAT TRANSIT), a ključeve novih vozila prvi čovek staropazovačkih naprednjaka i predsednik Opštine Đorđe Radinović, uručio je direktorki ove zdravstvene ustanove, dr Svetlani Dudić.

„Mi imamo veoma dobru saradnju sa svim institucijama na teritoriji opštine Stara Pazova. Posebno vodimo računa o potrebama Doma zdravlja i svih ambulanti u mestima, a nova vozila, koja smo nabavili, će služiti lečenju građana. Izuzetno sam zadovoljan kako funkcioniše naša zdravstvena ustanova. Ove godine, za sada, donirali smo tri putnička vozila i dva savremena saniteta, mi nikada nećemo dozvoliti da zbog nedostataka vozila ili dotrajalih medicinskih vozila nekome od naših građana zavisi život“, izjavio je predsednik Radinović za prisutne medije.

Napred rečeno da ulaganje u zdravstvo stoji u samom vrhu prioriteta OO SNS Stara Pazova potkrepljuje i činjenica da, iako zdravstvo nije nadležnost lokalne samouprave, ona se rado uključuje u finansiranje u sve neophodne investicije kako u zdravstvene objekte, tako i u nabavku opreme i vozila.

Nova putnička vozila prema potrebama biće raspoređena na patronažne timove i timove za kućne posete, a sanitetska vozila će koristiti službe hitne medicinske pomoći, hemodijalize i prevoza pacijenata do bolnica ili banja.

Da podsetimo, nabavka novih vozila za Dom zdravlja, Policiju, Crveni krst, Centar za socijalni rad i rad drugih ustanova, praksa je lokalne samouprave zadnjih deset godina. Za potrebe pacijenata različitih namena, još 2013. godine nabavljen je prvi potuno nov sanitet, da bi se narednih godina to uvrstilo u redovne planove finansiranja i ulaganja u zdravstvo. Početkom 2014. godine kupljeno je kombi vozilo za opremom za prevoz bubrežnih bolesnika, 2017. godine kupljeno je vozilo za potrebe palijativne nege za pacijente u mestima Podunavlja, u decembru 2018. godine kupljen je još jedan sanitet.