Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА БРИГУ О ЗДРАВЉУ ГРАЂАНА СТАВЉА НА ПРВО МЕСТО

Сав свој рад определити у службу грађана примарни је задатак и тежња Српске напредне странке, како на националном, тако и на локалном нивоу. Сваки контакт грађана са неком од интитуција, и услуга коју та институција врши у складу са надлежношћу, ствара коначан утисак подршке и помоћи грађанима у њиховим животним потребама и решавању проблема и питања са којима се сусрећу.

Један од најважнијих сегмената који дотиче потребе свих грађана, без изузетака је и здравство. Захваљујући доброј буџетској политици и праћењу потреба за унапређење здравствених услуга, у општини Стара Пазова данас имамо реновиране и опремљене амбуланте у сваком месту, довољан број здравствених радника, неопходне медицинске апарате и возила за ефикасније хитне и друге неопходне интервенције на терену.

Када су санитетска и путничка возила служби Дома здравља у питању, само у последње две године, локална самоуправа је планирала и издвојила близу 40 милиона динара за набавку нових возила (шест путничких возила и пет санитета). Ове године набављена су три нова путничка возила (FIAT PANDA) и два санитетска возила (FIAT TRANSIT), а кључеве нових возила први човек старопазовачких напредњака и председник Општине Ђорђе Радиновић, уручио је директорки ове здравствене установе, др Светлани Дудић.

„Ми имамо веома добру сарадњу са свим институцијама на територији општине Стара Пазова. Посебно водимо рачуна о потребама Дома здравља и свих амбуланти у местима, а нова возила, која смо набавили, ће служити лечењу грађана. Изузетно сам задовољан како функционише наша здравствена установа. Ове године, за сада, донирали смо три путничка возила и два савремена санитета, ми никада нећемо дозволити да због недостатака возила или дотрајалих медицинских возила некоме од наших грађана зависи живот“, изјавио је председник Радиновић за присутне медије.

Напред речено да улагање у здравство стоји у самом врху приоритета ОО СНС Стара Пазова поткрепљује и чињеница да, иако здравство није надлежност локалне самоуправе, она се радо укључује у финансирање у све неопходне инвестиције како у здравствене објекте, тако и у набавку опреме и возила.

Нова путничка возила према потребама биће распоређена на патронажне тимове и тимове за кућне посете, а санитетска возила ће користити службе хитне медицинске помоћи, хемодијализе и превоза пацијената до болница или бања.

Да подсетимо, набавка нових возила за Дом здравља, Полицију, Црвени крст, Центар за социјални рад и рад других установа, пракса је локалне самоуправе задњих десет година. За потребе пацијената различитих намена, још 2013. године набављен је први потуно нов санитет, да би се наредних година то уврстило у редовне планове финансирања и улагања у здравство. Почетком 2014. године купљено је комби возило за опремом за превоз бубрежних болесника, 2017. године купљено је возило за потребе палијативне неге за пацијенте у местима Подунавља, у децембру 2018. године купљен је још један санитет.