Вести

SRPSKA NAPREDNA STRANKA KONSTITUISALA VLAST U OPŠTINI STARA PAZOVA, ĐORĐE RADINOVIĆ NA ČELU OPŠTINE TREĆI PUT ZAREDOM

U skupštinskoj sali SO Stara Pazova u Staroj Pazovi 21.08. je, uz poštovanje svih propisanih mera za dalju prevenciju pandemije izazvane virusom COVID-19, održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Stara Pazova.

Na sednici su potvrđeni mandati svih 53 odbornika Skupštine opštine Stara Pazova sa šest izbornih lista. Po treći put u nizu Đorđe Radinović, kao kandidat Srpske napredne stranke, izabran je za predsednika opštine u budućem četvorogodišnjem mandatu. Za zamenicu predsednika opštine izabrana je Marina Savić, diplomirani menadžer u turizmu iz Novih Banovaca, dok je za predsednicu Skupštine opštine Stara Pazova izabrana Nataša Mićić, profesor srpskog jezika i književnosti iz Stare Pazove, takođe kandidati iz članstva Srpske napredne stranke Opštinskog odbora Stara Pazova.

Za ove odluke glasala je koalicija koju čine odbornici liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ (37 odbornika) i „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“ (5 odbornika). Ove dve liste zajedno će, u staropazovačkom lokalnom parlamentu, imati 42 od 53 odborničkih mesta.
Preostalih 10 odbornika pripadaju opozicionim listama iz tri lokalne grupe građana, koje zajedno imaju osam odbornika i dva odbornika su iz „Zelene stranke – Dušan Kandić“.

Na ovoj sednici Dijana Vergaš sa liste "Izbor za našu opštinu" je zvanično istupila iz grupe građana, a ubuduće će kao članica SPAS-a (Aleksandar Šapić) nastupati u okviru vladajuće koalicije.

Za zamenicu Predsednice lokalnog parlamenta izabrana je Danijela Krkić, preduzetnica iz Stare Pazove sa liste „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“.

Takođe, na sednici je izabrano i novo Opštinsko veće od devet članova, preciznije jedanaest uključujući predsednika Opštine i zamenika predsednika Opštine. Zbog imenovanja na druge funkcije, 6 odbornika koalicije je dalo ostavke i ta mesta će na sledećoj sednici biti popunjena sa prvih sledećih 6 odbornika sa ovih izbornih lista.

Izboru najvažnijih organa vlasti prethodila je verifikacija mandata odbornika. Svi odbornici, članovi Opštinskog veća, predsednik opštine, zamenica predsednika opštine,predsednica Skupštine opštine i njena zamenica položili su zakletve.

https://www.youtube.com/watch?v=yQ2PKGXLCfs