Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА КОНСТИТУИСАЛА ВЛАСТ У ОПШТИНИ СТАРА ПАЗОВА, ЂОРЂЕ РАДИНОВИЋ НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ ТРЕЋИ ПУТ ЗАРЕДОМ

У скупштинској сали СО Стара Пазова у Старој Пазови 21.08. је, уз поштовање свих прописаних мера за даљу превенцију пандемије изазване вирусом COVID-19, одржана конститутивна седница Скупштине општине Стара Пазова.

На седници су потврђени мандати свих 53 одборника Скупштине општине Стара Пазова са шест изборних листа. По трећи пут у низу Ђорђе Радиновић, као кандидат Српске напредне странке, изабран је за председника општине у будућем четворогодишњем мандату. За заменицу председника општине изабрана је Марина Савић, дипломирани менаџер у туризму из Нових Бановаца, док је за председницу Скупштине општине Стара Пазова изабрана Наташа Мићић, професор српског језика и књижевности из Старе Пазове, такође кандидати из чланства Српске напредне странке Општинског одбора Стара Пазова.

За ове одлуке гласала је коалиција коју чине одборници листе „Александар Вучић – За нашу децу“ (37 одборника) и „Ивица Дачић-СПС-ЈС-Драган Марковић Палма“ (5 одборника). Ове две листе заједно ће, у старопазовачком локалном парламенту, имати 42 од 53 одборничких места.
Преосталих 10 одборника припадају опозиционим листама из три локалне групе грађана, које заједно имају осам одборника и два одборника су из „Зелене странке – Душан Kандић“.

На овој седници Дијана Вергаш са листе "Избор за нашу општину" је званично иступила из групе грађана, а убудуће ће као чланица СПАС-а (Александар Шапић) наступати у оквиру владајуће коалиције.

За заменицу Председнице локалног парламента изабрана је Данијела Kркић, предузетница из Старе Пазове са листе „Ивица Дачић-СПС-ЈС-Драган Марковић Палма“.

Такође, на седници је изабрано и ново Општинско веће од девет чланова, прецизније једанаест укључујући председника Општине и заменика председника Општине. Због именовања на друге функције, 6 одборника коалиције је дало оставке и та места ће на следећој седници бити попуњена са првих следећих 6 одборника са ових изборних листа.

Избору најважнијих органа власти претходила је верификација мандата одборника. Сви одборници, чланови Општинског већа, председник општине, заменица председника општине,председница Скупштине општине и њена заменица положили су заклетве.

https://www.youtube.com/watch?v=yQ2PKGXLCfs