Вести

SVE VEĆI PODSTICAJI ZA PAZOVAČKE PREDUZETNIKE, MALA I MIKRO PREDUZEĆA

Inicijativom predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Stara Pazova, Đorđa Radinovića, iznos koji se do sada dodeljivao kao bespovratna pomoć preduzetnicima putem Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica uvećan je na šest miliona dinara.

Ove godine, zahvaljujući planskim izdvajanjem više novca za ove namene i veći broj preduzetnika dobio je po 50.000 dinara pomoći usmerene jačanju konkurentnosti, unapređenju tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanja vrednosti i obima prometa, smanjenja troškova finansiranja proizvodne opreme i repromaterijala.

„Ovo je samo jedan pokazatelj da mi, kao lokalna samouprava, vodimo računa i o Vama, malim privrednicima, zahvaljujući kojima je veliki broj naših građana našlo zaposlenje i zahvaljujući kojima je opština Stara Pazova poznata kao
privredno najrazvijenija u Srbiji. Trudićemo se da svake naredne godine povećavamo sredstva namenjena za ovaj Konkurs, a sve u svrhu obezbeđenja boljih uslova Vašeg poslovanja“, istakao je predsednik Radinović prilikom dodele ugovora za 120 preduzetnika koji su konkurisali, ispunili uslove i dobili novčana sredstva.

Opština Stara Pazova poznata je od davnina kao sredina gde su počele da se otvaraju i razvijaju prve zanatske radnje, a i danas, zahvaljujući velikom broju preduzetničkih radnji, spada među privredno najrazvijenije opštine ne samo u
Sremu već i šire. Lokalna samouprava unazad par godina izdvaja značajna novčana sredstva upravo kako bi domaćim preduzetnicima pomogla da u uslovima velike i oštre konkurencije, koja danas vlada u poslovnom svetu, opstanu i uspešno posluju.