Вести

СВЕ ВЕЋИ ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПАЗОВАЧКЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ, МАЛА И МИКРО ПРЕДУЗЕЋА

Иницијативом председника Општинског одбора Српске напредне странке Стара Пазова, Ђорђа Радиновића, износ који се до сада додељивао као бесповратна помоћ предузетницима путем Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за подстицај развоја предузетништва, микро и малих правних лица увећан је на шест милиона динара.

Ове године, захваљујући планским издвајањем више новца за ове намене и већи број предузетника добио је по 50.000 динара помоћи усмерене јачању конкурентности, унапређењу технолошких процеса, производа и услуга, повећања вредности и обима промета, смањења трошкова финансирања производне опреме и репроматеријала.

„Ово је само један показатељ да ми, као локална самоуправа, водимо рачуна и о Вама, малим привредницима, захваљујући којима је велики број наших грађана нашло запослење и захваљујући којима је општина Стара Пазова позната као
привредно најразвијенија у Србији. Трудићемо се да сваке наредне године повећавамо средства намењена за овај Конкурс, а све у сврху обезбеђења бољих услова Вашег пословања“, истакао је председник Радиновић приликом доделе уговора за 120 предузетника који су конкурисали, испунили услове и добили новчана средства.

Општина Стара Пазова позната је од давнина као средина где су почеле да се отварају и развијају прве занатске радње, а и данас, захваљујући великом броју предузетничких радњи, спада међу привредно најразвијеније општине не само у
Срему већ и шире. Локална самоуправа уназад пар година издваја значајна новчана средства управо како би домаћим предузетницима помогла да у условима велике и оштре конкуренције, која данас влада у пословном свету, опстану и успешно послују.