Вести

ULAGANjA U OBRAZOVANjE DECE I PODRŠKA RODITELjIMA KROZ KUPOVINU UDžBENIKA

Ono što je Srpska napredna stranka uvela kao novinu pri preuzimanju vlasti i upravljanja jednom od privredno najrazvijenijih opština u Srbiji, jeste pojačana briga o uslovima obrazovanja i o povećanju nataliteta. Jedan od koraka ka tome bio je planiranje budžetskih sredstava za nabavku besplatnih udžbenika za sve učenike prvih razreda.

Kako bi na neki način pomogla opterećen kućni budžet roditeljima koji ove godine upisuju decu u osnovnu školu, prve radne nedelje nove školske godine, 615 učenika prvih razreda, koji su ove godine upisani u neku od devet osnovnih škola na teritoriji opštine, dobili su školske knjige i pribor. Predsednik Opštinskog odbora SNS Stara Pazova, Đorđe Radinović, srećan početak školovanja poželeo je učenicima prvih razreda u osnovnim školama u Starim Banovcima i Belegišu, pri čemu im je podelio besplatne udžbenike i pribor.

„Uspešne opštine nema bez nataliteta, u uspešnoj opštini nisu prazne školske klupe, zato ćemo mi i dalje pomagati i obezbeđivati besplatne udžbenike i neophodan pribor za učenike prvih razreda. Vi ste naša budućnost i u vas vredi ulagati. Ja vam želim da vam školovanje prođe u najlepšem sećanju, da budete uspešni i u školi i u životu“, glasi čestitka predsednika Radinovića đacima prvacima.

Pored prvog čoveka staropazovačkog odbora SNS-a, srećan početak školovanja i uspeh u daljem obrazovanju, uz prigodno druženje sa prvacima i njihovim učiteljima, poželeli su i drugi lokalni funkcioneri OO SNS Stara Pazova.