Вести

До краја јула ове године стиже асфалт до сваке куће - У току велики пројекат асфалтирања свих неасфалтираних улица у насељима старопазовачке Општине

Од половине 2012. године до марта 2016. године, руководство старопазовачке локалне самоуправе, односно челни људи Општинског одбора Српске напредне странке у Старој Пазови, у оквиру програма за бољи живот свих грађана, радили су на асфалтирању сваке критичне тачке, веће или мање деонице путева, према плану и обиму, сагласно плановима уређења и у складу са буџетским могућностима, и тиме успешно преполовили посао око асфалтирања свих улица у нашој Општини.

Са сваким новим километром асфалта решавали смо проблеме од свакодневног значаја за грађане, асфалт до домова грађана наше општине, први пут после више деценија, добила су многа насеља.

Док су тешке путарске и грађевинске машине биле на терену, тим стручних и образованих људи, које је одабрао први човек старопазовачких Напредњака Ђорђе Радиновић, је вредно радио на припреми документације и пројекта за комплетно сређивање путева.

„Званичан почетак великог пројекта - финализације посла око асфалтирања сваке улице и путева за потребе житеља наше Општине, обележили смо потписивањем Јавног уговора о јавно-приватном партнерству 23. марта ове године. Ово је један од најбољих и најефикаснијих модела инвестирања у капиталне пројекте и бићемо међу првима у Србији по томе. Већ смо покренули предвиђене радове на асфалтирању улица на више локација у општини, а свих 120 дана трајања пројекта путари ће бити свакодневно на терену. Без обзира на сложене околности, у смислу распореда улица, доста кратких деоница, те потребе за често померање тешких машина на много различитих локација, укупних 29км, урадићемо, без изузетака, квалитетно и ефикасно. За наредна четири месеца завршићемо овај велики посао, а онда нам преостаје да, и ми и сви грађани, са поносом кажемо да смо једна од ретких општина, која више нема ниједну улицу без асфалта. Велико је задовољство видети све више плодова уложеног труда у протеклом периоду. Међу њима је, између осталих, и овај пројекат комплетног уређења путне инфраструктуре у свим насељима општине Стара Пазова“, поручио је, након потписивања Јавно-приватног партнерства, председник Општине Ђорђе Радиновић, захваливши конзорцијуму компанија, које ће изнети радове предвиђене Уговором и посебно грађанима на свакој досадашњој и будућој подршци, која је највећи ослонац и мотивација за њега и његов тим када се нађу пред сложеним и одговорним пројектима попут овог.