Вести

ЕМИСИЈА "КОМЕНТАР" - Покрајина чека одговорне људе и предузимљиву управу

Најактуелнија политичка дешавања у нашој земљи, неефикасност покрајинске власти у раду према општинама и градовима у АП Војводина

Уторак, 17. новембар 2015 - На медијској сцени Србије кренула је са емитовањем још једна емисија посвећена актуелним политичким темама, са нарочитим фокусом на живот грађана у градовима и општинама у АП Војводина.

У првој емисији "Коментар", гост је био Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, члан ИО СНС и председник ОО СНС Стара Пазова.

Гледаоци су имали прилике да сазнају какви су резултати рада старопазовачке локалне самоуправе од момента преузимања власти у августу 2012. године до данас. Колико је било тешко санирати затечено стање: од Општинске управе до свих јавних предузећа и институција и како су преузета финансијска задужења успорила и отежала спровођење локалног програма, који је у интересу грађана припремио ОО СНС Стара Пазова.

Било је речи о кључним темема од виталног значаја за бољи живот становника ове сремске општине, попут отварања нових радних места, реализације значајних страних и домаћих инвестиција и њихових позитивних ефеката, спроведених капиталних пројеката - инвестиција локалне самоуправе и изградњу инфраструктуре и значајних објеката за ефикасније функционисање институција, а посебна тема су били и обимни пројекти, који су обухватили бројне административне предрадње и законом предвиђене процедуре, доношење значајних одлука локалног парламента итд.

Још једном је потврђена, и кроз практичне примере поткрепљена, нефунционалност покрајинске власти, неиспуњавање обавеза које успоравају општи напредак земље, недостатак бриге о грађанима, уз конкретан увид у свима познати однос према општинама и градовима које одговорно воде људи из Српске напредне странке.

Ова емисија, продукције РТВ Стара Пазова, ће и у наредном периоду гледаоцима представити бројне људе из јавног живота, стручњака из различитих релевантних области, као и представника других градова и општина, који се боре да својим грађанима обезбеде бољу и лепшу будућност.

https://www.youtube.com/watch?v=S3u9Wn5I3k4&feature=youtu.be