Вести

НОВИ ОБЈЕКТИ ШКОЛА У БЕЛЕГИШУ И НОВИМ БАНОВЦИМА ОД СЕПТЕМБРА СПРЕМНИ ЗА НАСТАВУ

Као и свуда у нашој земљи школска година је при крају, а период од почетка летњег распуста до поновног уласка ђака у клупе је прави тренутак да се изврше неопходни радови у објектима школа. У Општини Стара Пазова у септембру ђаке из Нових Бановаца и ђаке из Белегиша и Сурдука дочекаће потпуно нови објекти, али и нов школски намештај у учионицама.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић са својим сарадницима увелико ради на томе да се план о завршници свих грађевинских радова, опремања објеката ове две школе и набављања свега потребног за неометану наставу од септембра изведе у зацртаном року.

„Завршен је конкурс, и у току су све неопходне активности у циљу опремања школа у Белегишу и Новим Бановцима. Планирали смо да до 1. септембра завршимо комплетно опремање поменутих школа у складу са свим европским стандардима, тако да ће од јесени деца из ова три места поћи у најмодерније опремљене школе у Србији. Велики посао је урађен, јер су ово биле школе са објеткима који су захтевали велике и дуготрајне припреме, значајна улагања, време, али пре свега подршку Владе Републике Србије и њеног руководства, коју смо и добили за шта смо изузетно захвални. И до сада смо пуно улагали у обкаст школства, у бројне споољне и унутрашње реконструкције шкослких објеката, креирање и опремање нових кабинета за наставу, опремање техником итд, а тај тренд желимо да наставимо док свака школа у Општини не буде адекватно обновљена за нашу децу“, поручио је председник Радиновић.

Да подсетимо, Општина у сарадњи са Министарством просвете и компанијом „МTU Аero Еngines“ припрема изградњу две нове радионице за програме дуалног образовања у Техничкој школи у Старој Пазови. Такође, у плану је да се у скоријој будућности гради и нови објекат Техничке школе, јер како се ствари брзо и позитивно одвијају што се тиче привреде, деца ће имати прилике да се обучавају и да раде на најмодернихим машинама, као што је случај са немачком компанијом МТУ, која је уложила средства у једну од радионица.