Вести

ОО СНС СТАРА ПАЗОВА ОБЕЛЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ - СВ. ПЕТКУ

Православна црква данас обележава Преподобну мати Параскеву – Свету Петку. Као крсну славу од оснивања, поштовањем традиције и обичаја, обележава је и Српска напредна странка у свим својим одборима.

Општински одбор СНС Стара Пазова је, поштујући првенствено традицију и хришћанске обичаје, али и тренутну епидемиолошку ситуацију у земљи, обележавање крсне славе и дана велике светитељке Свете Петке, почела чином освећења и сечења славског колача уз саслужење свештенства старопазовачког црквеног намесништва.

Председник ОО СНС Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, поздравио је све присутне чланове, коалиционе партнере, симпатизере и пријатеље странке, захвалио им се на присуству и пожелео свим својим страначким колегама много слоге и успеха у наредним годинама.

„Хвала вам што смо до сада тимским радом низали само успехе, хвала вам на пожртвовању, резултате сви видимо. Надам се да ћемо и даље заједничким снагама радити на развијању наше општине, али и наше земље, јер општина Стара Пазова је већ, захваљујући свима нама, захваљујући подршци грађана, препозната као једна од привредно најразвијенијих општина у Србији. Велика је част бити на челу овако успешног страначког одбора и део тима локалне самоуправе која је данас пример добре праксе у многим сегментима. Живели!“

Света Петка, као једна од највећих мисионарки хришћанске вере, поштује се у целом православном свету, честа је крсна слава и њено име носи много храмова. Света Петка је веома цењена и поштована у српском народу. Према предању, Света Петка је помагала болесне и гладне.