Вести

Општински одбор Српске напредне странке Стара Пазова свечано обележио Крсну Славу - Св. Петку

Свету Петку Параскеву, једну од највећих хришћанских светитељки из XI века, као своју Крсну Славу и заштитницу, традиционално сваке године, обележава Општински одбор Српске напредне странке Стара Пазова. Како и доликује за Славу, у пријатној атмосфери, у просторијама странке, и овог 27. октобра, окупио се велики број чланова странке, пријатеља, поштоваоца и симпатизера да присуствују заједничкој молитви и чину који се са радошћу ишчекује сваке године.
Највећа пажња, као и сваке године, посвећена је црквено-верском обреду сечења славског колача и свештања славског жита. Надлежни свештеници старопазовачког намесништва Српске православне цркве овом приликом узнели су молитве за здравље и Божији благослов свом становништву Општине, чланству странке и свим људима добре воље.

Ђорђе Радиновић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Стара Пазова је након молитвеног чина и обраћања свештеника Николе Деспота, у улози домаћина поздравио све госте, руководство и чланство старопазовачког општинског одбора странке, пожелевши још много година здравља, слоге, мира и добрих резултата у раду странке за општу добробит свих грађана ове општине.

„Поред нашег чланства, пријатеља и симпатизера, данас на нашој Крсној Слави међу гостима имамо и људе из других странака, што је показатељ да Српска напредна странка, тј. ми као њени челни људи овде на локалу водимо једну мирну, али пре свега квалитетну политику. Стварамо услове и могућности да радимо што квалитетније, да свако добије прилику да допринесе бољем и квалитетнијем животу становништва. У наш рад , пре свега, желимо да укључимо младе и образоване људе, који такође могу да помогну. Лично сматрам да су млади и образовани људи велика шанса наше Општине. Они су велики, до сада мало коришћени потенцијал. Зато ћемо се увек трудити да будемо још бољи, вреднији и ефикаснији у свему што радимо, за будућност старопазовачке Општине и свих њених грађана“, поручио је у свом обраћању председник ОО СНС Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Традиционално, као и сваке године, обележавању Крсне Славе Српске напредне странке у Старој Пазови присуствовали су и представници локаланих и националних медија, представници других политичких странака и гости из јавног и културног живота наше општине. По старом славарском обичају, део колача је преузео домаћин Славе за следећу годину, члан Општинског одбора СНС-а Милан Беара.