Вести

ПОДСТИЦАЈИ НАМЕЊЕНИ РОДИТЕЉИМА, ОСНОВЦИМА, СРЕДЊОШКОЛЦИМА И СТУДЕНТИМА

Подстицаји намењени родитељима, основцима, средњошколцима и студентима су само део позитивних мера, које из своје стратегије у општини Стара Пазова, спроводи Српска напредна странка.

"Стратегија пружања вишеструке подршке родитељима, је један од најважнијих сегмената којим се руководимо ми из Српске напредне странке у старопазовачкој Општини. Схватили смо да су улагања у децу, ученике, студенте и наше најмлађе оно што се враћа као велика вредност јер су то улагања у будућност наше Општине и наше земље, јачање темеља на којима почива наше друштво."

Само неке од локалних подстијцајних мера иза којих као Општински одбор Српске напредне странке стојимо и које смо, у оквиру стратегије протеклих година, снажном иницијативом покренули су следеће:

– Додељујемо бесплатне школске приборе и уџбенике за све ђаке прваке
– Регресирамо превоз за све средњошколце и студенте (наша територија 80%, а остале школе 40%)
– Подстицај најбољим студентима - кроз Конкурс за студенте са просеком оцена преко 9 – састоји се у једнократној новчаној награди од око 60.000 динара по студенту
– Једнократна помоћ за прворођено дете (30% од просечне плате на територији Општине) – без обзира на запосленост родитеља
– Помоћ за незапослене труднице 10.000 динара месечно у трајању од годину дана
– Бесплатан вртић за свако треће дете итд.

"Ово је само део мера, а планирамо их још у наредном периоду", закључио је председник ОО СНС Стара Пазова и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

"Наш узор је републичка Влада и председник Републике Србије Александар Вучић, Довољно је да пратимо шта предузима руководство наше земље на челу са председником Вучићем, јер су они својим радом и резултатима уцртали путоказ развоја коме сви тежимо", закључио је председник Радиновић.

Једна од акција које су у току, а да су усмерене ка младим родитељима као вид подршке породичном буџету, односи се на родитеље који су током 2020. године добили дете, су поклон ауто-седишта за децу.

Уз ауто седишта која су протекле недеље уручена родитељима у Голубинцима, Војки, Крњешевцима, Сурдуку и Белегишу у четвртак, 8. априла и у петак, 9. априла седишта ће бити уручивана родитељима из Старих и Нових Бановаца, као и родитељима из Старе Пазове. За ову годину око 230 породица са бебама добило је поменута ауто-седишта.