Вести

Прва изборна скупштина

Синоћ су у Старој Пазови, у присуству више од шест стотина чланова, активиста Општинског одбора Српске напредне странке, одржана два догађаја од круцијалног значаја за даљи рад, ефикасно и квалитетно функционисање Српске напредне странке у старопазовачкој Општини. Досадашњи први човек Напредњака у Старој Пазови je и овај пут, као и пре неколико година, сигурним и неоспоривим поверењем чланства, изабран на чело Општинског одбора Српске напредне странке.

У складу са Статутом Српске напредне странке Избору је претходила Радна седница, на којој је изнет и Извештај Ђорђа Радиновића о укупном раду Општинског одбора у протеклом периоду. Избору председника присуствовало је 74 делегата, који су својим гласовима, без икаквог оклевања, у име свих чланова странке, поново дали поверење председнику Ђорђу Радиновићу.

У другом делу Изборне скуштине - под називом „Људи од речи – СНС Стара Пазова“, у препуној Позоришној сали, за све заинтересоване чланове и пријатеље Српске напредне странке из старопазовачке Општине, ни стајање, због недостатка слободних места, није представљало проблем. Подршку реизабраном председнику Ђорђу Радиновићу, својим присуством, поред свих председника Месних одбора и многобројног чланства, дали су и високи функционери Српске напредне странке, који су за ову прилику дошли из свих крајева наше земље.

Након премијерног приказивања десетоминутног видео спота – који је сублимирано приближио рад и неоспорне досадашње резултате руководства Општинског одбора и одабраног тима председника Ђорђа Радиновића, присутни гости нису крили одушевљење.

Посебно су се издвојили најважнији резултати у односу на живот грађана, резултати остварени кроз одговорно и правилно усклађено спровођење власти локалне самоуправе. Привлачење више од 150 милиона евра инвестиција, подстицање за 3.500 нових запослења, обновљени стари и изграђени нови објекти за потребе грађана, инфраструктурна уређења, само су део реализованих задатака о којима је овом приликом извештен скуп.

Уводно обраћање припало је Љибушки Лакатош, републичкој посланици и члану старопазовачког Општинског одбора Српске напредне странке, која се осврнула на кључне вредности, које су странци донеле изванредне успехе, нарочито и пре свега, у односу и одговорности према грађанима и сагледавању и заступању њихових потреба, као примарном задатку који спроводи Општински одбор.

Преносећи поздраве и најискреније честитке председника Српске напредне странке и премијера Владе Републике Србије Александра Вучића, на свему до сада постигнутом, присутнима се обратио и Зоран Бабић, шеф посланичке групе Српске напредне странке у Парламенту Републике Србије.

Затим је уследило обраћање Недељка Ковачевића, у улози предлагача Изборне скупштине, кога су за радну седницу именовали месни одбори и чланство. Као један од најблискијих сарадника и чланова тима председника Радиновића, Недељко Ковачевић је образложио практичне разлоге и осведочене чињенице, којима је још једном озваничена једнодушна жеља старопазовачких Напредњака, да Општински одбор и даље буде поверен руковођењу и предузимљивом лидерству Ђорђа Радиновића, који је успешно увео вредности оличене у сложном и одговорном спровођењу политике странке у интересу боље будућности свих грађана.

Свечану изборну скуштину закључио је, први човек Општинског одбора, Ђорђе Радиновић уз представљање неколико кључних стратешких пројеката, који ће покрити више сегмената као наставак до сада постигнутог.

„Свесни смо да нисмо успели да у овом досадашњем периоду, достигнемо све наше зацртане циљеве. Покренули смо пројекте и обнављали и инвестирали у пројекте и инфраструктуру, који деценијама нису одржавани. Преузели смо на себе огроман посао, који желимо да довршимо. Сви ми, као чланови највеће и најодговорније политичке странке у Србији, свесни смо момента и онога што се од нас очекује. Зато уз подршку грађана нећемо штедети себе док општина Стара Пазова не постане најуспешнија општина у Србији, а сви њени грађани не осете реалан бољитак. Ово је сложен процес, јер тек када се све систематски постави на здраве ноге, можемо очекивати напредак у већој мери. Ми то желимо јер смо доказали да се не бојимо посла. Још једном хвала Вам свима на поверењу, јер таквим поверењем дајете снаге да се заједно боримо за децу, за младе, за будућност генерација које стасавају и које долазе после нас. Само заједно можемо напред сложно и одговорно, за народ!“, поручио је у свом закључку Ђорђе Радиновић.