Вести

РЕПУБЛИЧКА ВЛАДА И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПОКРЕЋУ ОБИМНИЈЕ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

Недавно, током своје званичне радне посете општини Стара Пазова министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Томислав Момировић је председнику Општине Ђорђу Радиновићу донео веаом важну вест када су у питању заједнички инвестициони подухвати на линији Република – министарства – локална самоуправа.

Наиме, захваљујући досадашњем залагању и доброј сарадњи према републичкој Влади и министарствима, коју је пружило локално руководство, до сада спроводећи пројекте и инфраструктурне инвестиције од виталног значаја за грађане, сада држава усмерава своју подршку у капиталним инфраструктурним пројектима.

Влада Републике Србије је ушла у програм великих инвестиција у еколошку инфраструктуру, а за општину Стара Пазова и суседну Инђију издвојиће се око 60 милиона евра за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и 55 километара канализационе инфраструктуре.

„Ако брзо завршимо пројектовање, ако решимо све имовинско-правне односе, ми то можемо да урадимо за годину и по до две године и Стара Пазова и Инђија више неће имати проблема са отпадним водама. Ми смо решени да у наредних пет година 80 одсто отпадних вода пречистимо“, рекао је Момировић.

Председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, оценио је да је најава изградње канализационе инфраструктуре наставак до сада урађеног посла, али и велики ветар у леђа да се посао ради у континуитету, још више и ефикасније, као изузетно важан сегмент за квалитетији живот грађана обе општине.

„Захваљујем министру, целој Влади и пре свега председнику Александру Вучићу, који је увек имао разумевања за општину Стара Пазова и довео велики број компанија овде. Ми смо 2012. године имали око 9.500 грађана у сталном радном односу а сада је 25.000 људи запослено. Изградња нове канализационе мреже је за нас велики подухват, и након до сада урађеног на локалној инфраструктури, следи као један од стратешки најважнијих инфраструктурних пројеката, за чију реализацију су потребна огромна средства и вишегодишњи период. Наш задатак је јасан, а то је да, са подршком коју имамо од Републичке Владе, посао урадимо ефикасно и квалитетно и коначно трајно решимо оно што мучи нашпе грађане деценијама уназад“, закључио је у својој изјави за медије председник Радиновић.