Вести

Скуп Уније жена старопазовачког ОО СНС Стара Пазова о мултикултуралности, као предности и богатству свих становника општине Стара Пазова

Након бројних успешно, спроведених активности подршке грађанима по свим местима старопазовачке Општине, припаднице лепшег пола – чланице Уније жена Општинског одбора СНС Стара Пазова, организовале су протеклог викенда скуп под називом „Мултикултураност Старе Пазове“. Скуп је још једном потврдио висок ниво бриге у најразличитијим аспектима и залагања Српске напредне странке и њеног чланства, посебно у домену промовисања жена, њихове неопспорне и све важније улоге у нашем друштву и свакодневном животу.

Мултикултуралност је, као посебна тема обрађена кроз сведочаства представника националних заједница, које живе на територији старопазовачке Општине, припадника словачке, ромске и хрватске заједнице, а чији рад и неоспорну улогу, без изузетака, снажно вреднује и подстиче Српска напредна странка.
Скупу је, поред председника Општинског одбора СНС Стара Пазова Ђорђа Радиновића, присуствовао и велики број мушкараца чланова месних и општинског одбора странке, сви они који несебично подржавају даме, цене њихов допринос и учешће у многим сегментима јавних и других дужности и обавеза.

Догађај је отворила Драгана Стевић, председница Уније жена Општинског одбора, да би потом наизменично уследила обраћања представница и представника националних заједница, који кроз свој рад, у оквиру Српске напредне странке, активно доприносе неговању права и препознавању потреба свих суграђана, нарочито припадника поменутих нациналних заједница.

Присутне је поздравио и потпредседник Општинског одбора СНС у Старој Пазови Недељко Ковачевић, а затим и две посланице, Љибушка Лакатош, потпредседница Општинског одбора СНС Стара Пазова и народна посланица скупштине Републике Србије, и Стојанка Лекић, посланица скупштине АПВ, потпредседница за равноправност полова АПВ и председница Уније жена СНС у Зрењанину.

Овај скуп је био, пре свега, посвећен вредним, активним женама, које су понос општине Стара Пазова, јер својим радом и залагањем, у данашњем времену, заједно, уз пратњу јачег пола, подстичу значајан прогрес у еманципацији жена, у најразличитијим областима свакодневног живота, не искључујући онај први и најважнији, а то је ослонац друштву кроз снажну породицу и породичне вредности.

Још једном је подстакнута свест о чињеници да управо жене у друштву и све националне заједнице кроз квалитетан суживот, чине богаство различитости, надахњују традицију, обогаћују културу, и заслужују равноправност и поштовање, свуда и на сваком месту.

Догађај је завршен неформалним дружењем, које је, поред планираног програма, изнедрило неке нове идеје и планове за активности Уније жена ОО СНС Стара Пазова у наступајућем периоду.