Вести

Свом снагом за нова радна места и инвестиције

Данас је у Старој Пазови, први потпредседник Владе Александар Вучић отворио нову фабрику компаније Стрејт Нова д.о.о. која ће производити ауто-делове за француска возила и у којој ће бити отворено 150 нових радних места. Поред првог потпредседника Владе Републике Србије, свечаном отварању присуствовали су и Роланд Стреит, директор компаније Стрејт Групе и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.<br /><br /> У свом обраћању приликом обиласка фабрике, први потпредседник Владе Александар Вучић је рекао: <em>&bdquo;Наш најважнији задатак је решавање проблема у економији и уколико у томе буде постојала иста посвећеност као у борби против корупције и криминала и у економији ће бити постигнути неупоредиво бољи резултати. Свака успешна компанија која дође у нашу земљу и направи добар резултат истовремено запошљава људе, али и доводи друге инвеститоре. Данас је Стара Пазова једна од пет најбољих општина у Србији по нивоу запослености, односно по најнижем нивоу незапослености", истакао је, у свом обраћању&rdquo;</em>.

<br /><br /> Извршни директор фабрике Рене Барколоне је изразио велико задовољсатво инвестицијом у Старој Пазови и наду да ће унапредити и проширити пословање у Србији, похваливши истовремено знање, труд, посвећеност и обученост наших радника.

О посвећености наше локалне самоуправе да створи повољан амбијент инвеститорима говори и податак да су сви потребни папири и дозволе за ову фабрику обезбеђене за три месеца, што би, нагласио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова у Немачкој трајало и до годину дана.
<br /><br /> Да подсетимо, компанија Стрејт Нова је започела своје пословање доласком у старопазовачку Општину још 2004. године када је реализована brownfield инвестиција и основана фабрика у Новој Пазови. Све до 2013. године фабрика се успешно бавила производњом и извозом компоненти за аутомобиле произвођaча Renault, Peugeot, Citroen, Honeywell итд. Нови погони фабрике простиру се на око 6.000 квадратних метара, а још 2000 квадрата намењено је административним службама.