Вести

У среду, 18. маја се одржава конститутивна седница СО Стара Пазова, бира се руководство локалне самоуправе

Oд недавно одржаних парламентарих, покрајинских и локалних избора прошло је двадесетак дана. Српска напредна странка у општини Стара Пазова освојила је апсолутну већину и има 29 мандата у следећем сазиву будућег локалног парламента. Конститутивна седница, на којој ће бити представљен будући сазив најављена је за среду, 18. мај.

Да ли ће Српска напредна странка самостално конституисати локалну власт или ће направити коалицију, било је једно од питања РТВ Стара Пазова током разговора са председником Општине Стара Пазова господином Ђорђем Радиновићем.

„Руководство Општинског одбора Српске напредне странке је донело одлуку да не формирамо сами власт, ијако поверењем грађана имамо довољан број одборника и то комотну већину, што се заиста није десило дуго времена у нашој Општини. Сматрамо да локална политика ради интереса грађана може да буде другачија у односу на државну политику, јер желимо да дамо прилику и другим одборницима, које су изабрали грађани да узму одговорност и да помогну у решавању неких важних питања и доношењу одлука о развоју наше Општине. Наиме, имаћемо подршку СПС-а са њихова три одборника, и Пазовачког покрета са три одборника, а у среду ће скупштинска већина, односно она која ће учествовати у конституисању, сигурно имати 35 одборника.

У току разговора председник Општине је истакао и да су избори потпуно протекли у демократској атмосфери и без икаквих инцидената и да сматра да међу изабраним одборницима има квалитетних људи, који могу да допринесу развоју наше Општине и бољем животу грађана. На најављеној конститутивној седници биће изабрани председник Скупштине општине, заменик председника Скупштине општине, председник Општине Стара пазова, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.

Видео прилог РТВ Стара Пазова