Вести

У свечарској атмосфери прослављена Крсна Слава Св. Петка ОО СНС Стара Пазова

Свету Петку Параскеву, једну од највећих хришћанских светитељки и подвижница из XI века, као своју Крсну Славу и заштитницу, традиционално сваке године, обележава Општински одбор Српске напредне странке Стара Пазова.

Како и доликује за Славу, у пријатној атмосфери, у просторијама странке, и овог 27. октобра, окупио се велики број чланова странке, пријатеља, поштоваоца и симпатизера да присуствују заједничкој молитви и чину који се са радошћу ишчекује сваке године.

По хришћанском обичају, црквени чин сечења славског колача и свештања славског жита извршили су свештеници старопазовачког намесништва Српске православне цркве, уз молитве за здравље и Божији благослов свом становништву Општине, чланству странке и свим људима добре воље.
Ђорђе Радиновић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Стара Пазова је након молитве и поучне речи свештеника, у улози домаћина поздравио све госте, руководство и чланство старопазовачког општинског одбора странке.

„Дан када цео наш народ празнује Свету Петку, а бројни је прослављају као Крсну Славу, прилика је да се међусобно још једном подсетимо на наше дужности и обавезе, одговорности коју носимо као људи из највеће странке у Србији. И ове године Крсну Славу обележавамо у кругу чланова странке, највреднијих активиста, који су својим великим радом и трудом допринели да наша странка има одличне резултате, а са нама су и наши уважени пријатељи и поштоваоци странке, који са огромном већином грађана дају подршку нашем раду. Трудимо се да будемо још бољи, још ефикаснији у свему што радимо за добробит грађана старопазовачке Општине, како би са поносом дочекивали Крсну Славу у бољој и лепшој, Општини Стара Пазова, још много година,“ закључио је, на крају свог обраћања, Ђорђе Радиновић.

Традиционално, као и сваке године, обележавању Крсне Славе Српске напредне странке у Старој Пазови присуствовали су и представници локалних и националних медија, представници других политичких странака и гости из јавног и културног живота наше општине.