Вести

Вредно радимо на уређењу наше Општине - асфалтирање улица

Већ данима тешке путарске и грађевинске машине на терену у насељима старопазовачке вредно раде на асфалтирању неасфалтираних улица, које ће добити асфалт након дугогодишњег чекања. Реализацију овог захтевног пројекта остварили смо одговорним приступом проблему, великим залагањем, израдом све неопходне пројектно-техничке документације и успешно спроведеним пројектом Јавно-приватног партнерства.

Јавно-приватно партнерство је један од најбољих и најефикаснијих модела инвестирања у капиталне пројекте и по томе ћемо бити међу првим општинама у Србији. Увелико смо покренули предвиђене радове на асфалтирању улица на више локација по насељима у Општини, а за 120 дана свака кућа у неасфалтираним улицама, сваки регистровани земљани или насути пут са статусом улице, биће асфалтиран по највишим стандардима.

На терену, свуда где се асфалтира свакодневно су присутни стручни надзор, али и Ђорђе Радиновић, председник Општине и председник Општинског осбора СНС Стара Пазова, заједно са својим сарадницима, најпре са председницима Месних заједница старопазовачких насеља.

"Поносни смо што коначно и када је овај проблем у питању, а то су улице без асфалта и адекватних услова, видимо лица грађана, који нам срдачно захваљују, јер ће убудуће њихово свакодневно функционисање и живот бити далеко квалитетнији. Блатњаве и неуређене улице, захваљујући овом пројекту који равномерно радимо за сва наша места, за наредна четири месеца биће само ружна прошлост. Због разуђености и велике територије Општине, биће неопходно често померање тешких машина на много различитих локација, али ћемо обећавам, свих укупних 29км, урадити у року, како наши грађани и заслужују", поручио је председник ОО СНС Стара Пазова и председник Општине Ђорђе Радиновић приликом једног од свакодневних обилазака радова.

Важно је истаћи да се руководство локалне самоуправе са председником Радиновићем на челу максимално трудило на инфраструктурном уређењу свиз места на територији Општине, и да је значајан број улица и сличних радова рађен у протекле четири године, према домаћинском планирању и могућностима оштинског буџета. До сада су од 2012. године спроведене бројне веће и мање, али свакако грађанима значајне, инфраструктурне инвестиције, и задовољство је да ћемо се сви као грађани на крају овог пројекта са поносом сврстати међу ретке општине, која више немају ниједну улицу без асфалта.

Тренутно асфалтирамо улице у насељима: Стара Пазова, Војка, Нови Бановци, Стари Бановци и Сурдук, а свих наредних дана и недеља радови ће интензивно бити настављени док последња улица не буде урађена.