Вести

ЖИВА, НЕРАСКИДИВА ВЕЗА СА НАШИМ НАРОДОМ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Једно од најважнијих начела политике Српске напредне странке од почетка активног рада на домаћој политичкој сцени, садржано је у константној бризи о нашој јужној покрајини, Косову и Метохији, у бризи и нераскидивој вези са тамошњим српским народом, који је упркос многим изазовима са којима се сусретао протеклих деценија, остајао на својим огњиштима.

Председник Општинског одбора Српске напредне странке Стара Пазова, Ђорђе Радиновић боравио је протеклог викенда у посети општини Звечан, што је само један од бројних посета Косову и Метохији, које је имао у задњих десетак година.

И ова посета, као и бројне раније, имала је за циљ наставак неговања и продубљивања пријатељских и братских односа са нашим народом. По већ устаљеној традицији, и овај пут, председник Радиновић имао је сусрет са неколико породица, које живе у оскудици. Жеља и намера да се они охрабре, подрже и помогну наишла је на изузетно лепе реакције, пуне емоција и захвалности.

„Косово је наш идентитет, колевка нашег српског рода и наша обавеза је да свако од нас, према својим могућностима, када може и колико може, да свој допринос и помогне српском народу да пристојно живи у своји домовима на својим огњиштима“, истакао је први човек ОО СНС Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом уручивања помоћи породицама.

Обе породице, и породица Вуковић и породица Игњатовић спадају у многодетне породице, и може се рећи да су поред тешких животних услова, показали изузетно леп пример својим одрицањем одгајањем деце и трудом да они израсту у добре узорне људе. Намера поменутих породица је да остану истрајни у борби за опстанак и заувек остану да живе као и до сада на свом родном Косову и Метохији.

Посета се завршила стварањем чврстих пријатељстава, а ОО СНС Стара Пазова на челу са председником Радиновићем ће и убудуће наставити да посећује и помаже српски народ како у овој, тако и у другим општинама на КиМ.